Wat moet u weten bij een domeinnaam verhuizing?

Bij een domeinnaamverhuizing zijn er een aantal punten waar u rekening mee dient te houden. Het is niet moeilijk, maar er zijn een paar belangrijke punten waar u op moet letten.

U moet de domeinnaamhouder zijn

U kunt een domeinnaam alleen verhuizen als u de houder bent van het desbetreffende domeinnaam en deze op uw naam staat geregistreerd.

Autorisatiecode

U hebt voor de verhuizing van een domeinnaam altijd een autorisatiecode nodig. Deze code (ook wel verhuistoken genoemd) is het bewijs dat u de eigenaar bent. De autorisatiecode kun u opvragen bij de hostingprovider waar de domeinnaam op dit moment geregistreerd staat.

Opzeggen

Bij de meeste hostingproviders moet u zelf aangeven dat u een domeinnaam wilt verhuizen en het contract wilt opzeggen. Geef daarbij duidelijk aan dat u uw domeinnaam graag wilt verhuizen! Zo voorkomt u dat uw oude provider uw domeinnaam opzegt en u deze kwijt bent. U kunt bij uw oude hostingprovider navragen hoe u kunt opzeggen.

Verhuizing

Als u de autorisatiecode van uw domeinnaam heeft ontvangen, dan kunt u deze tijdens de bestelling op onze website invoeren. Alleen met een autorisatiecode kunnen wij een verhuizing in gang zetten. De verhuizing van een .nl domeinnaam duurt meestal niet langer dan een dag. Overige extensies kunnen er vijf dagen over doen.

Verhuis een domeinnaam of bekijk de domeinnaam prijzen.

Direct online met iDEAL

Bestel en betaal via iDEAL en u kunt binnen 5 minuten aan de slag met uw domeinnaam. Na betaling sturen wij u de inloggegevens van uw pakket en vragen wij uw domeinnaam aan.

Veelgestelde vragen
Extra zakcentje verdienen?

Wilt u op een makkelijke manier geld verdienen? Beveel Codix aan bij familie, kennissen of bezoekers van uw website en ontvang een vergoeding tot wel € 237,-.

Klant Ervaring

“Mijn website draait op Wordpress. Met de handige software installatie tool van Codix heb je dat zonder moeite in een paar klikken geïnstalleerd.”

Harry Woensel